Social Icons

Síguenos en Twitter Siguenos por RSS

dissabte, 13 de setembre del 2014

Mercaders de vots, mercaders de vides

Avui dia 13 de setembre ens hem despertat amb el titular del diari el Mundo "La ley del aborto no verá la luz . Sincerament no ha sorprès la notícia. Si hi ha una cosa intocable (en el sentit de restringir-lo) en aquesta societat, és l'avortament i el Partit Popular no seria menys.
Tot i que la reforma de la llei socialista                       estava explícitament formulada en el seu programa electoral:


“Cambiaremos el modelo de la actual regulación sobre el aborto para reforzar la protección del derecho a la vida (Programa electoral PP 2011 página 108)

Per tant doncs, si es certifica la noticia que publica el diari el Mundo (la qual no ha desmentit cap dirigent del PP), es materialitzarà un nou incompliment del Partit Popular, el qual es va presentar a les eleccions del 2011 amb un programa electoral que ha incomplert sistemàticament. Estaríem vivint en una legislatura que és un frau (ja ho estava sent ), perquè el programa electoral en democràcia és un contracte entre els ciutadans i els polítics que s'ha de complir en la mesura del possible.

Però aquest incompliment és el més inadmissible. Per quin motiu? Doncs pel simple motiu que la part afectada pel fet de no reformar la llei, són els més indefensos: Els fills/es eliminats abans de néixer per la decisió unilateral de la seva mare.
La defensa de la vida dels més indefensos és un principi fonamental el qual si no es garanteix, no es poden desenvolupar la resta de drets. 

Per quin altre motiu és inadmissible? Doncs perquè NO hi ha cap tipus d'excusa. Els altres incompliments electorals s'escudaven amb "la herencia recibida"  o "por el momento de crisis económica que sufre nuestro país", en aquest cas no hi ha cap tipus d'excusa. 

Segons afirma el diari el Mundo, la retirada de la llei es fa perquè segons enquestes i el seu sociòleg i assessor de capçalera Pedro Arriola, la presentació d'aquest avantprojecte de llei ha afectat electoralment al seu partit de manera negativa. 

Per començar dubto molt que aquest tema hagi fet que el seu electorat deixi de votar al PP, tenint en compte que la reforma la portaven en el programa electoral. 
Què estem dient doncs? que si intentem complir el programa electoral l'electorat ens perjudica? 
Per altra banda què estem dient? Que la defensa de la vida dels no nascuts és un tema de mercadeig i d'enquestes d'opinió ? 

Em temo que la estratègia del PP és no mullar-se en aquest tema perquè la feina bruta la faci el Tribunal Constitucional (TC), el qual té pendent un recurs del mateix propi PP en contra de la llei de l'avortament socialista. Per cert, un escàndol la lentitud del pronunciament del TC en aquest recurs, tenint en compte que el mal fet si es declara inconstitucional la llei serà irrecuperable, milers de fills/es no nascuts.
Aquesta mateixa estratègia la van fer amb la llei del matrimoni homosexual. No van canviar la llei i van deixar que el TC és pronunciés.

I què hem d'esperar del TC? Doncs el mateix de sempre, al ser un tribunal polític el què diguin el PP i el PSOE, o sigui serà vigent la llei d'avortament lliure pagat per tots els contribuents.(ja m'aventuro a la resolució i sinó al temps)
Per tant doncs, l'actitud del Partit Popular és d'un cinisme, i d'una covardia intolerables. 

Amb aquesta retirada de la llei (ja la donem per retirada), el Partit Popular ha demostrat tenir una falta de principis que fa esgarrifar i que provoca encara més el que portem tant de temps escoltant: Existeix una desafecció entre la ciutadania i els nostres partits polítics. 
Tal com deia Groucho Marx: "Aquí tengo mis principios pero si no le gustan tengo otros"


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

 
Blogger Templates