Social Icons

Síguenos en Twitter Siguenos por RSS

dijous, 18 de setembre del 2014

El Partit Popular un partit segrestat per l'església?



És el Partit Popular un partit polític dels catòlics que respon a les "exigències" de l'església?

És una pregunta  en què un gran sector de la societat té classificat el Partit Popular com un partit molt alineat amb l'església i que legisla en funció de les "exigències" de l'església.
 Només es pot respondre a la pregunta d'una manera:  Comprovant i analitzant les seves polítiques i fets (no paraules) i quina resposta ha tingut per part de l'església. 


Família.

Un dels aspectes essencials de la doctrina catòlica i per tant defensada per l'església és la protecció del que és un bé objectiu per a tota la societat, siguis creient o no,  que és el foment i  la conservació de la família "tradicional" integrada per un home i una dona amb vocació d'estabilitat i a la descendència i a la seva educació.  Per tant, contraria a la reedefinició del matrimoni i al foment de les ideologies de gènere. 
El PP també pensa el mateix? Ha actuat amb les seves polítiques fomentant aquest model?

Anem a veure-ho:

Tot i la sentència del TC sobre el "matrimoni Homosexual", el PP no va modificar la llei del Partit Socialista.


El PP defensa i fomenta la Família "tradicional". Doncs precisament hi ha lleis impulsades pel mateix PP de privilegis a altres col·lectius com els LGTB que no serien precisament el foment del prototip de família "tradicional". Per exemple: 28 d'abril de 2014 el PP a Galicia impulsa i aprova la Llei 2/2014 publicada al Diari oficial de Galicia, una llei inèdita al conjunt d'Europa. 

i l'església què en pensa?



Per tant doncs, queda palesa que la posició de l'església amb el PP en aquesta matèria no seria concordant ni molt menys.




Avortament.

En aquest tema, hi ha un gran consens social en que el PP legisla aquesta matèria perquè són "ultra" catòlics i que fan el que els hi diuen els bisbes etc etc etc. Doncs, tot i que l'església valora positivament un canvi de tendència , sobretot en no considerar un dret l'avortament, no estan ni molt menys d'acord amb la proposta de la llei Gallardón:







Per tant doncs, abans que es filtrés a la premsa que la reforma no sortirà a la llum , l'església ja advertia que depen de com s'acabés regulant podria convertir-se en un frau de llei com ja va ser la de l'any 85. Amb la més que probable retirada de la llei, l'escàndol ja és majúscul.  

Classe de Religió.

Un altre aspecte que va sortir a la llum pública a arrel de la nova llei d'educació LOMCE és el referent a la introducció de l'assignatura de Religió (la qual ja hi era en el currículum escolar) en aquest cas evaluable. 

Fixeu-vos que en certs sectors de la societat es critica al·legant que l'assignatura és avaluable, però mai fan esment que la matèria és totalment optativa. Per cert, l'assignatura de religió, una matèria optativa i obligatòria en la gran majoria de països europeus (excepte França), suposo que en tots els països europeus no deu governar l'església no?

Precisament  no estan gaire d'acord amb la LOMCE pel què fa a l'assignatura de religió:



Per altra banda la situació més escandalosa és que el PP finalment no va incloure l'assignatura de religió com d'oferta obligatòria a Batxillerat,  vulnerant l'acord amb la Santa Seu i l'Estat Espanyol en l'article 27.3.

Immigració

En el fenomen de la immigració trobem també una gran discrepància entre el que diu l'església i els Bisbes i les polítiques del PP.  
Per exemple el PP manté les ganivetes a la tanca de Ceuta i Melilla. La postura dels Bisbes és d'una oposició ferma a aquesta mesura inhumana del tractament de la immigració no regulada.




















Habitualment s'acusa i es té la percepció que l'església només opina en temes de moral i que no entra en la valoració d'aspectes de caire més econòmics. Una percepció fomentada sobretot pels mitjans de comunicació per perpetuar l'estereotip en quant a la imatge de l'església.
Tot i que els mitjans de comunicació no publiquin sovint declaracions i postures de l'església en matèries de caire més socials i econòmiques, no vol dir que no hi siguin. Sense anar més lluny el bisbe de Ciudad Real va carregar dur contra la ultima reforma laboral del PP:





Hi ha molts altres aspectes en la concepció del model antropològic, cultural i social que el Partit Popular legisla en direcció oposada al model que proposa i deefensa l'església. 

Podríem afirmar doncs que el Partit Popular no deixa de ser un partit de caire lliberal en aspectes econòmics i que és l'únic que l'interessa. Un partit sense una série de principis en matèria de família i vida , aspectes fonamentals i decisiu en el desenvolupament d'una societat i d'una economia.

Així doncs, el dibuix que s'ha representat a l'inici de l'entrada no deixa de ser una caricatura del que pensa i creu un gran sector de la societat i que no deixa de ser un insult per a tots els catòlics.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

 
Blogger Templates